«Хороший лівак укріплює брак». Самое неожиданное интервью ONUKA для Crazy Llama

ONUKA
В эксклюзивном интервью спецкору Viva.ua – мультблогеру Crazy Llama – фронтвумен группы ONUKA Ната Жижченко рассказала о семейных отношениях, путешествиях, мечтах и любви к депрессивным фильмам.

А еще о том, почему Ната считает себя не очень толерантным человеком. Погнали!

- Ты одна из немногих людей в шоу-бизнесе с безупречной репутацией. Но ведь никто не идеален, у всех есть грехи. Признайся в своих! Мне, мультяшке, можно доверять!

Як і всі, я можу лаятись. Іноді настільки емоційно, що у людей не вкладається в голові поєднання мого образу та цієї манери. Вважаю це своїм недоліком.

- Твой сценический образ очень яркий, запоминающийся. Ты как будто нарисованная — геометрическая стрижка, белые волосы, черная помада... Иногда кажется, что это маска. Может, тебе комфортнее скрываться под маской, когда ты на сцене, перед толпой?

Я вже давно чорну помаду змінила на червону. Геометричну стрижку — на більш текстурну. Хоч би як, на сцені ти, звичайно, вдягаєш маску, тому що сцена — це все ж таки свято. І тут всі деталі мають виглядати належним чином.

- Если бы я умел рисовать, то срисовал бы с тебя героиню мультфильма. Не знаю, может, принцессу из другой галактики или какой-то лесной дух. Никогда не думала превратиться в нарисованную героиню? Снять клип в формате мультфильма, например?

Мені дуже подобаються мультфільми, та я ніколи в житті не хотіла стати принцесою. Романтичні, жіночі образи мене ніколи не вабили. Завжди були мені чужими. Відверто кажучи, я би краще перевтілилась у лісового духа, аніж у принцесу.  

- Ты вообще любишь мультипликационные фильмы? Аниме? Или это не твое? Тогда что? Фантастика, фэнтези? Или поплакать над мелодрамой — самое оно?

Я точно не люблю фентезі. Якщо фантастика, то тільки 80-х років або класика. Якщо мультфільми, то тільки аніме. Напевно, лише Міядзакі в класній такій подачі.

Мої жанри — це трилери, драми. Депресивне, екзистенціальне кіно — ось, що я можу дивитися годинами.

- Тебя узнают на улице, когда ты без грима? То есть без боевой раскраски, если можно так сказать.

Не можу назвати себе зіркою, до якої щосекунди підходять, аби зробити селфі. Не можу й сказати, що у мене та інших учасників гурту взагалі є «бойова розмальовка», адже наші сценічні образи досить стримані.

Це велике щастя, коли ти можеш піти за продуктами в магазин, в кіно чи погуляти з собакою, як і всі звичайні люди. Не бачу нічого класного у всій цій зірковості.

Onuka

- У тебя когда-нибудь был вымышленный друг? У меня, например, есть воображаемая подружка. Пока не найду настоящую.

У мене був завжди фантастичний друг — пес із майбутнього. Завжди знала, у мене буде пес, який стане моїм найкращим другом. Знала й про те, що він буде повністю білим. І от тепер я маю мого Піфа, який став втіленням того уявного друга.

- Да, я читал, что ты любишь собак. Мне, конечно, немного обидно, что не лам... Расскажи про свою собаку Пифа. Что он такого сделал, чтобы завоевать твое сердце?

У моїй реальності він просто став тим, ким я його уявляла.

Найбільш чесний, люблячий, відкритий організм, який тебе любить просто за те, що ти є.

- «Чем больше я узнаю людей, тем больше мне нравятся собаки» — ты согласна с автором этой крылатой фразы, кем бы он ни был? Чем, по-твоему, животные лучше людей?

Звичайно, згодна. Вони — справжні. Мені взагалі здається, що це моя фраза.

- Признайся, ты подбираешь бездомных животных? Помогаешь приютам? Хотела бы организовать свой?

Безхатніх тварин не підбираю. Та щомісяця допомогаю кільком притулкам, але детальніше розповідати не хотілося б. Свій власний не хотіла б організувати, тому що кожен має займатися тим, на чому знається. Мені легше допомогти й делегувати ці функції тим, хто у цьому профі.

- У тебя есть друзья в шоу-бизнесе? Муж не считается. Дружить со звездами — такое вообще бывает в природе?

Друзі є друзі. А «друзі в шоу-бізнесі» звучить, ніби якось знецінено. Я маю друзів-митців, є друзі-музиканти. Музиканти нового покоління. Класні, творчі, відкриті, справжні особистості.

- Посоветуй, как найти свою вторую половину? Мне бы такую, как ты.

Ой, таку, як я — не радила б.

Другу половинку так само складно знайти, як і своє покликання. Як і зробити успішну кар'єру, знайти вірних, чесних друзів. Не існує спеціальних місць чи обставин. Все вирішує доля.

- Ты сейчас замужняя женщина, а в прошлом с тобой часто флиртовали парни? Вспомни самый забавный подкат.

Де мої роки!? Це було вже так давно, що я навіть не пам'ятаю.

- Как относишься к свободным отношениям? По-твоему это нормально или не очень?

Все індивідуально. Для одних це норма, коли для інших — ні. Хоч би як, знаєте, «хороший лівак укріплює брак».

- Один мой бро (Саша Педан) говорит, что настоящий мужчина должен любить и хотеть свою жену, уважать и любить своих детей, делать все для них. А что должна настоящая женщина? Как думаешь?

Жінка має бути мудрою. Я знаю це по своїй мамі та бабусі. Коли жінка мудра, ти просто кайфуєш бути з нею поруч. Переймаєш її мудрість.

- Передавай от меня респект мужу. Он у тебя крутой! Немного жалею, что он познакомился с тобой раньше, чем я. Меня только в этом году нарисовали.

Мені не подобаються ці слова «чоловік» чи «жінка». Це настільки банально і взагалі так спрощує всю суть стосунків.

Я і Женя —  більше, ніж чоловік і жінка. Більше, ніж друзі чи партнери. На жаль, не існує одного такого іменника, щоб охарактеризувати відносини.

- Уверен, ты любишь путешествовать. Сколько стран уже увидела? Какие больше всего откликнулись в душе?

Порахувати вже важко. Що стосується подорожей, то мені набагато цікавіше подорожувати з концертами, ніж відпочивати. Розширювати саме гастрольну карту. Нести рідну українську музику в різні народи — ось це челендж. Для мене дуже важливий саме географічний вектор розвитку проекту ONUKA. А от щодо найяскравішого враження, то це була подорож на Північний полюс. Коли я потрапила туди, втілилась одна з моїх дитячих мрій.

- Есть города, которые «твои»? Куда хочется возвращаться, где тебе комфортно.

Київ та Чернігів — це ті міста, куди хочеться повернутися, де хочеться затишку і гармонії. Чим більше я подорожую, тим більше хочеться повернутися саме сюди.

- Мечтаешь поехать куда-нибудь, где еще не была? Мне кажется, тебе точно надо в... Шотландию с Ирландией. Вот просто вижу тебя на фоне этих пейзажей.

У Шотландію та Ірландію із задоволенням поїхала б. Я дуже люблю вітер, гори — мені там точно має сподобатися. До того ж мені цікавий шотландський етнос — такий глибокий, трохи страхітливий. Круто було поринути в історію таких країн.

- Какой ты тип путешественника: в Кемер с подругами или в одиночку по музеям Парижа?

Я — на Північний полюс.

- Твой формат путешествий — какой он? Ну если бы можно было выбрать, не думая о бюджете, об ограниченном времени и т.д. Прилететь на безлюдный остров и любоваться морем? Сесть в машину и объехать всю Италию (например)? Пойти в пеший поход по Непалу? Отправиться в кругосветное путешествие на лайнере?  

Одна з моїх мрій — подорож на криголамі, і вона здійснилася. Ще я хотіла б проїхатись на атомоході у складі команди. Не знаю, наскільки це можливо. Але така моя мрія, і якщо вона здійсниться, то я буду рада.

- Кстати, о путешествиях... Как твоя фамилия пишется в зарубежном паспорте? Zhyzhchenko? Ее иностранцы сходу могут прочитать?

Був класний момент в аеропорті Лос-Анджелеса із доволі пафосним митником на контролі. Він брав паспорти і з фльором дуже гучно зачитував дані людей з різних країн. Отож, він бере мій паспорт, погляд, потім ще раз, ще раз… Читає, щось типу жи, жи, жи… Я кажу тоді: «Жижченко». Знаєте, він просто потис мені руку і відпустив.  

- Сейчас столько звезд ломанулось в политику, что ты думаешь об этом? Тебе не предлагали?

Саме в політику йти не запрошували, але запрошували дуже часто підтримувати на концертах, фестивалях тих чи інших політиків. Наша ж власна політика гурту сьогодні така, що ми не виступаємо на підтримку політиків.

- Видел у тебя в Instagram фото с alyona alyona. Сделаешь с ней дуэт?

Я думаю, скоро буде дует ONUKA та… розповім трохи згодом. Сьогодні ж говоримо тільки про наш новий сингл ZENIT. Вже чули його?!

Onuka

- Любишь рэпчик?

От реально не дуже люблю.  

- Твой идеальный вечер (не считая концертов) — какой он?

Якщо в думках, то це, напевно, Євген, камін, піч, вогонь, собака… Затишок в голові й затишок на серці. Ось це і є компоненти мого ідеального вечора.

- Можешь назвать несколько любимых фильмов?

«Твін Пікс», «Жить», «Вавилон», «Дівчина із сірникової фабрики», «Голова-ластик», «Іди і дивись», «Та, що танцює у темряві», «Меланхолія», «Реквієм за мрією», «Балада про солдата».

- Какая твоя любимая сказка? Или любимая сказочная героиня? Представляла себя в детстве кем-то из них?

У мене нещодавно було відкриття щодо значення казки «Колобок». Так от, він сам — це сонце, а всі тварини, яких він зустрічає на своєму шляху, — пори року. Зайчик — зима. Вовк — холодна весна. Ведмідь — тепле літо. Лисиця — осінь. Отож, недарма вона його з’їла… Напевно, зараз можу асоціювати себе з колобком.

- Какие сериалы смотришь? Дай угадаю — в этом списке точно должен быть «Чернобыль».

«Чорнобиль» — звісно. А ще Twin Peaks, Ozark, Fargo, Breaking Bad, Stranger Things, Big Little Lies, The Bridge, Dark.

- Что заставляет тебя смеяться? Были ситуации, когда ты хохотала так, что помнишь до сих пор? И, наоборот, что заставляет плакать?

Плакати змушує кожна банальна, рутинна річ, що дійсно є справжньою. Це може бути якась книга, подія, класна фраза, діалог, момент. Сміх — набагато рідше. Та коли я зустрічаюсь з моєю найліпшою подругою з дитинства, не можу жодного слова крізь цей сміх промовити.

- Ты любишь красивые наряды? Ну, на сцене понятно — положение обязывает. Ты всегда очень стильная, кстати, мои комплименты. А в нерабочее время? Продумываешь каждый свой лук, или натянула джинсы — и вперед?

Джинси я, до речі, не ношу. Не знаю, чому так склалося. Але насправді не маю жодних джинсів. Якщо мені подобається якась річ, то я її можу настільки часто одягати, що люди починають думати, що я не сплю вдома. Особисті речі завжди з історією, з особливим значенням. Для мене не важливі у цьому випадку бренди або вартість. Та, говорячи про бренди, надаю перевагу українським дизайнерам та виробникам.

- Чего ты не выносишь в людях? Есть какие-то качества, типажи, которые вот просто бесят? Или ты толерантная и стараешься во всех найти что-то хорошее?

Я не дуже толерантна людина. Якщо чесно, ніколи не намагаюсь шукати щось хороше там, де його нема. Не люблю жорстокості в людях. Особливо, жорстокості людей до тварин.

Фото: пресс-служба ONUKA

алина паш
Предыдущий материал

Alina Pash: про гроші, «булшіт» в інстаграмі і хлопця-іноземця

Танці з зірками
Следующий материал

"Танці з зірками": откровенные признания звездных участников и судей

Новости партнеров