Вони хакнули секрет харизми. Історія українців, які змінюють емоційний клімат планети

EQ.app.Emotional Intelligence
Харизма видається нам таємницею, доступ до якої є лише в обраних. Саме такі люди – успішні, сильні, яскраві – досягають вершин успіху та змінюють світ.

Ми схильні думати, що це якась особлива “хімія”, “від Бога”.  А що, коли це не так? Чи можна цього навчитися?   

Ми поговорили з трьома українцями, які є ко-фаундерами європейської компанії в сфері Ed-Tech. Вони поділилися своїми відкриттями щодо першопричин успіху харизматичних людей. Ці люди створили унікальний продукт, який допоможе кожному та кожній інсталювати у свою особистість «секретні» знання та виплекати свою харизму.

Знайомтеся:

  • Ольга Панок (@sarabright_), спеціаліст з управління суспільною свідомістю та комунікаціями, політолог, кандидат політичних наук, автор ідеї і СЕО проєкту, про який ідеться у цьому матеріалі.
  • Андрій Зібан – ангельський інвестор і директор з маркетингу.
  • Гнат Панок – керівник команди розробників.

Продукт: унікальний додаток EQ.app.Emotional Intelligence (eq-ap.com, @emotional.intelligence.app)

Обґрунтування

— Ольго, що вас спонукало шукати секретний код магнетизму успішних і реалізованих людей?

Ольга: Маючи щастя як піарник протягом тридцяти років працювати з багатими й сильними світу цього – топовими політиками, бізнесменами, керівниками транснаціональних корпорацій та вітчизняних фінансово-промислових груп, – я  не могла не ставити собі запитання, у чому ж секрет їхнього запаморочливого успіху. Чому їм підкоряються мільйони, як вони заробляють мільярди та досягають неймовірних висот, а при цьому завжди приземляються на “чотири лапи”, які би випробування не траплялися на їхньому шляху? Я завжди хотіла хакнути код їхньої харизми (сміється).

Ольга Панок

— І вам це таки вдалося?

Ольга: Так. Я дійшла висновку, що головна риса сильних світу цього – вміння керувати своїм емоційним станом і управляти емоціями інших. Бо спокій та самовладання людини у будь-якій ситуації – це емоційний стрижень, який є магнетично привабливим для оточення. Більшість людей живуть у фоновому стані тривожності, страху, і ця більшість прагне йти за тими, хто випромінює силу. Її ж дарує впевненість у собі, твердість, емоційна стійкість і стабільність. Це і є секрет харизми.

Я його «емпірично перевідкрила» самотужки, а потім захотіла передати іншим. Це, врешті-решт, реалізувалося у вигляді додатку EQ.app.Emotional Intelligence.

— Ваші партнери одразу підтримали вас?

Ольга: Андрій якраз із тих людей, хто володіє силою, про яку ми говорили. Тож він підтримав мою ідею практично одразу. Потім ми поділилися нею з Гнатом. Результатом роботи нашого тріумвірату ко-фаундерів і є цей продукт.

Місія і плани

— Андрію, що допомогло вам ухвалити рішення?

Андрій: Ми Олею значну частину нашого часу відводили на саморозвиток – їздили по всьому світу на різноманітні семінари й тренінги – та завжди вважали, що робота над собою є ключовою. Змінюючи внутрішнє, змінюєш і зовнішнє. Накопичивши багато знань, переконавшись на власному досвіді, що контроль думок і емоцій надважливий елемент соціального успіху і внутрішнього щастя, ми вирішили, що треба цим ділитися та зробити щось соціально корисне.

— Мова йде про масштабні зміни на рівні планети?

Ольга: Так, ми віримо, що можемо змінити емоційний клімат планети на краще, завдяки тому, що знання і навички з розвитку емоційного інтелекту будуть більш доступними для людей через наш продукт. Крім того, ми працюємо над тим, щоб інсталювати нашу методику в роботу шкільних психологів та вчителів, а також в систему вищої освіти в Європі загалом та в Україні зокрема. Маємо чимало напрацювань у цьому напрямку.

— На початку війни ви дали українцям безоплатний доступ до додатку. Вже маєте якийсь фідбек?

Гнат: У нас був і є дуже цінний фідбек. Ми дуже вдячні тим, хто підтримав наш проєкт – понад сто тисяч користувачів завантажили додаток і активно ним користуються. Люди пишуть, що разом з ним можна впоратися навіть із ПТСС, на який страждають чимало наших земляків через жахіття війни. Можу зазначити, що він свого часу допоміг і продовжує допомагати мені і моїм численним друзям ще з часів мого студентства у США. І що кожен з них стає нашим шанувальником та послідовником у різних куточках планети.

— Ольга: Вільний доступ для українців – це наша інвестиція в емоційне благополуччя наших співвітчизників і країни. Завдяки включеності нашої команди контентників ми менш як за тиждень переклали українською англомовну версію додатку, розробили новий курс «Швидка емоційна самодопомога» й інтегрували нові фічі в усі алгоритми застосунку, запустили рекламну кампанію, щоб якомога більше українців дізналися про його існування і отримали безкоштовну можливість підтримувати себе емоційно. Ми європейська компанія, що орієнтована на західний ринок, але не могли залишити співвітчизників без професійної психо-емоційної допомоги під час війни. Підкреслимо, що для іноземних користувачів наш додаток є платним.

«На початку війни стало ясно, що людям важко впоратися зі своїми емоціями. Страх, розпач, невизначеність, тривога – емоції тоді домінували у соціумі, і, на жаль, залишаються в активному прояві суспільної свідомості і до сьогодні. Ми знаємо й віримо, що наш інструмент як продукт масового вжитку одномоментно допомагає тисячам розгублених та зневірених співгромадян віднайти довірливий зв’язок з собою та світом».

— Розкажіть про ваш додаток. У чому його унікальність і як він допомагає стати емоційно стійкими? 

Ольга: Емоції та їх вплив на людину вивчалися впродовж трьох тисячоліть, з часів Будди та Сократа. Це величезний пласт знань, який пересічній людині дуже важко засвоїти й інтегрувати. Нам вдалося стисло викласти всю історіософію та інновації теми емоційного життя особистості у форматі структурованої методики, що включає в себе теоретичні знання (у візуальному, аудіо-, ігровому та текстовому форматах) і практичні техніки, дієві інструменти, використовуючи які людина крок за кроком розвиває свій емоційний інтелект. Наша методика захищена авторським правом та має світовий патент.

Андрій: Створюючи продукт, ми також зважали на те, що спрацювало для нас та нашого оточення особисто. Хочеш допомогти комусь – допоможи собі! Ми адепти цього продукту. Віднайшовши правду, яку перевірили на собі, зібравши знання і досвід, ми адаптували все це під формат кліпового мислення. Сучасне суспільство навчилося сприймати інформацію дуже швидко й роздрібно, триває боротьба за увагу, і тому наша інформаційна база була адаптована під сучасний стереотип, у якому людям просто, легко і звично орієнтуватись.

Андрій Зібан

— Завдяки додатку людина вчиться ідентифікувати свій стан, а потім отримує поради, що з цим робити?

Ольга: Додаток через тонкі й швидкі алгоритми проводить користувача всіма етапами формування емоційного інтелекту, який має п’ять базових складових. От, приміром, потрібно визначити свій емоційний стан. Наразі відомо 365 емотивів, так званих емоційно-спонукальних до дії станів, які людина переживає та може ідентифікувати. Прочитати, що кожен із них означає, перед тим як розпізнати в собі, – практично непідйомне завдання для звичайної людини. У додатку ж усе подано у форматі візуального контенту з красивими картинками з чіткою технологією визначення свого емоційного-почуттєвого стану. Наразі там представлено 150 емотивів у нашому авторському викладі, робота над інтеграцією решти триває.

Далі людині потрібно навчитись переключати емоції. Бо управляти ними означає замінити негативне відчуття позитивним чи принаймні нейтральним — станом спокою. Ми розробили алгоритм, відпрацювання якого триває всього-на-всього 3-5 хвилин. Погодьтесь — це просто блискавично швидко, особливо зважаючи на те, якими іноді довгими та безкінечними можуть бути чи видаватись наші сумні переживання.

— І ці навички закріплюються надовго?

Ольга: Якщо інсталювати систему розвитку емоційного інтелекту у структуру своєї особистості, то можна назавжди змінити своє емоційне ставлення до світу та власну почуттєву самоідентифікацію в ньому. Старі нейроналаштування стихійного реактивного реагування зміняться на абсолютно інші — через проміжний етап усвідомлення та контролю емоцій. Далі автоматичні реакції зміняться на нові дуже швидко й легко.

— Це просто неймовірно — такі швидкі зміни. Як ви плануєте залучати дедалі більше людей у світі до цього процесу?

Ольга: Зараз наш додаток тримовний. Ми хочемо його перекласти основними європейськими мовами — португальською, іспанською, італійською, французькою, німецькою. Наразі шукаємо команди перекладачів. Це потребує часу й чималих зусиль, бо потрібна глибока робота з текстом і контекстом – візуалка та семантика має бути адаптована під ментальні коди певної культури.

Крім того, як ми вже казали, у планах – інтегрувати розвиток емоційного інтелекту в систему освіти. Також ми просуваємо нашу тему в системі ком'юніті, яка пов'язана з Ed-Tech (освіта через сучасні засоби масової комунікації), в системі ІТ та серед лідерів інновацій і технологій у різних сферах. Прагнемо стати і вже стаємо своїми у науковому середовищі. Ми заснували Інститут розвитку емоційного інтелекту, уклали Меморандум та системно співпрацюємо з факультетом психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, формуємо просвітницьку та бізнесову екоситему EQ, яка дозволить нам стати не лише нішевим продуктом, доступним для широкого вжитку, а й задавати тренди в царині гуманітарних цивілізаційних трендів.

Ці здобутки окрилюють, додають нам більше впевненості й дозволяють відчиняти більше дверей у світі інфлюенсерів.

— Для реалізації всіх цих планів потрібні інвестиції.

Гнат: Ми активно працюємо у цьому напрямку. Зокрема, наразі пройшли перший тур на отримання гранту EIC від Європейської Комісії. Особливістю цієї програми є те, що вона не пропонує стартапам конкретну суму, а надає фінансування, потрібне для досягнення головної мети – стати глобальною компанією і забезпечити поширення свого інноваційного впливу на весь світ. На цей момент ми проходимо там акселераційну програму – експрес-навчання щодо бізнесу, систем комунікацій і маркетингової стратегії, щоб стати кращими, ніж ми є. Крім того, ми перебуваємо на етапі укладання фінансового-договірних зобов'язань з інвестором першого раунду.

Гнат Панок

— І як підсумок. Що потрібно робити звичайній людині, щоб стати більш харизматичною?

Ольга: Якщо людина цього прагне й наполегливо працює у тій часовій ритміці, що запропонована у додатку, ми гарантуємо результат від трьох місяців до року. Це, звісно, залежить від того, які цілі ставить конкретний користувач. Навчитися управляти своїми емоціями можна і за три місяці, а якщо є потреба ще й навчитись управляти емоційно-пучуттєвими станами інших – від близького кола до керівництва великими соціальними групами – та виплекати свою харизму, то для цього потрібно від року часу. Наша методика регулювання власного і чужого емоційного життя працює і результат гарантує. Завантажуйте додаток і переконайтесь в цьому самі. 

Читайте также

Лидер в криптовалюте, NFT и метавселенных. Интервью с Денисом Тищенко и Ицхаком Пинтосевичем

Лидер в криптовалюте, NFT и метавселенных. Интервью с Денисом Тищенко и Ицхаком Пинтосевичем

Тімур Мірошниченко планує усиновити дитину після війни: «Це вже прийняте рішення»

Тімур Мірошниченко планує усиновити дитину після війни: «Це вже прийняте рішення»

Аліна Байкова
Предыдущий материал

Аліна Байкова про токсичні стосунки з колишнім: «Щастя в Instagram було фейковим»

ELLI FEEL
Следующий материал

ELLI FEEL: «Мені нецікаво бути схожою на більшість і ставати парадигмою шоу-бізнесу»

Новости партнеров