Прощавай, акне! Топ-3 б'юті-засоби для догляду за проблемною шкірою

кожа
Позбутися набридливих висипань на шкірі можливо завдяки системному підходу. Передусім варто підібрати правильний догляд. Як саме — розповідаємо у нашому матеріалі.

Сьогодні акне стало одним з найпоширеніших запальних захворювань шкіри. Якщо раніше вважалося, що висип зустрічається тільки у підлітків, то зараз все частіше ця проблема виникає у дорослих людей. Від прищів шкіра набуває неохайного і хворобливого вигляду, а розширені пори стають потенційними інкубаторами для інфекцій.

Ті, хто серйозно стикався з акне, з упевненістю скажуть вам, що лікування шкіри — це справжній челендж. Уважне вивчення складів косметики, регулярні візити до косметолога, процедури проти запалень, очищення, пілінги, а іноді навіть медпрепарати стають досить неприємною частиною життя.

Учені й лікарі сперечаються щодо істинних причин виникнення акне. Більшість з них погоджуються, що шукати підстави слід всередині організму, але доволі часто появу прищів провокують зовнішні фактори — інгредієнти у косметиці. Неоднозначні компоненти у складі б’юті-засобів можуть викликати запалення, чорні цятки, прищі. Зокрема, мова йде про ті речовини, що закупорюють пори. Серед них — ланолін, мигдальна олія, екстракт водоростей, олія ши, бензальдегід, лауринова кислота, лаурилсульфат натрію, стеаринова кислота, хлорид натрію, спирт. Існує шкала комедогенності, за якою косметичні інгредієнти ранжовані залежно від того, наскільки сильно вони провокують запалення.

Напротивагу комедогенним інгредієнтам є компоненти, які допоможуть у боротьбі з акне. Шукайте їх у косметиці, якщо хочете позбутися висипань.

8 компонентів, які допоможуть у боротьбі з акне

  • Кератолітичний ексфоліант. Будь-ексфоліант призначений для очищення і відлущування мертвих частинок верхнього шару нашої шкіри, боротьби з чорними цятками та акне. Як саме працює кератолітичний ексфоліант: за допомогою хімічного впливу ліпідні зв'язки омертвілого епідермісу починають розпадатися, утворюючи нові і здорові. Таким чином, усуваються рубці (як при постакне), а також шкіра починає оновлюватися значно швидше.
  • Ніацинамід (нікотинова кислота) регулює роботу сальних залоз, що необхідно для жирної чи комбінованої шкіри, нормалізує пігментацію, заспокоює та очищує. Відновлює протекторні функції шкіри, тонізує та за допомогою усунення запалення капілярів зменшує почервоніння і вирівнює тон шкіри.
  • Сквалан — натуральний компонент, що ефективно перешкоджає проявам фотостаріння, розгладжує вже наявні зморшки, відновлює еластичність та пружність.
  • Вітамін С заспокоює та позбавляє шкіру запальних процесів, адже допомагає клітинам боротися з бактеріями.
  • Екстракти цитруса, брокколі та алое активують природний процес детоксикації шкіри і покращують її природний захист від негативного впливу навколишнього середовища.
  • Вітамін B3 живить шкіру, запобігає втраті вологи і допомагає в профілактиці передчасного старіння.

Головна помилка в догляді за шкірою з акне — відсутність системності. Важливо виконувати комплекс процедур, що включає в себе очищення, тонізацію, зволоження. І ніколи не пропускати жодного з етапів. Саме послідовність і методичність — ключі до успіху.

Ще одна поширена помилка — використання косметичних засобів різних брендів. Справа в тому, що різні компоненти цих засобів можуть призвести до підвищеної чутливості шкіри і запальних процесів. З очищуючими б’юті-продуктами, тоніком, масками важливо дотримуватися інструкції, щоб не нашкодити шкірі.

Viva.ua підібрала топ-3 засоби для догляду за проблемною шкірою, які мають у складі все необхідне для боротьби з акне. 

  1. Пінка для вмивання для проблемної шкіри з проявами акне від українського бренду VitaminClub (натуральна косметика без сульфатів і парабенів) — ефективний засіб, який очищує і звужує розширені пори, зменшує кількість прищів і знімає запалення. Пінка підходить для жирної, комбінованої, нормальної і чутливої шкіри. Ніжно доглядає, делікатно видаляє забруднення, зволожує і рятує шкіру від прищів. Шкіра стає чистою та еластичною. Купити пінку можна тут
  2. Тонік для проблемної шкіри з проявами акне VitaminClub знижує активність роботи сальних залоз, очищує пори і запобігає їхньому закупорюванню. Сприяє усуненню жирного блиску, має протизапальну й антиоксидантну дію. Додатково тонік від прищів злегка освітлює шкіру, підсушує, заспокоює подразнення.
  3. Крем для проблемної шкіри з проявами акне VitaminClub звужує розширені пори, знімає подразнення, позбавляє від плям постакне та почервонінь, регулює роботу сальних залоз і вирівнює тон шкіри. Підходить не тільки для підлітків, але й для чоловіків і жінок будь-якого віку з проблемною шкірою. 

Косметика VitaminClub

Головною особливістю натуральної косметики VitaminClub є використання у своїй основі фулеренової води. Це інноваційний інгредієнт, унікальний для українського ринку косметичних засобів, хоча вже встиг зарекомендувати себе як дієвий антиоксидант на світовій арені. Фулеренова вода чудово впорається з проявами старіння шкіри, допоможе клітинам відновитися та позбавить від зморшок. Це потужний антиоксидант, який надійно захищає шкіру впродовж усього дня. Крім того, фулерен використовується не лише в засобах для догляду за шкірою, але й в шампунях, бальзамах та кондиціонерах, зміцнюючи волосся від коренів до кінчиків та зменшуючи випадіння.

Читайте также

Идеальный макияж губ? Легко! Маша Ефросинина поделилась своими бьюти-секретами

Идеальный макияж губ? Легко! Маша Ефросинина поделилась своими бьюти-секретами

Говорим о красоте: Александра Кучеренко — о правилах питания и любимой косметике

Говорим о красоте: Александра Кучеренко — о правилах питания и любимой косметике

Фото в тексті: стокові зображення від Depositphotos

новая девушка Тимати
Предыдущий материал

Тот самый красный маникюр: новая девушка Тимати была замечена в киевском салоне LEO Beauty Club

Анна Тринчер
Следующий материал

Апгрейд на изи: учим молодежный сленг вместе с Анной Тринчер, лицом коллекции Andre Tan Easy

Новости партнеров