Професійний колорист — про тренди у фарбуванні волосся і правильний догляд за блондом

правильний догляд за блондом
Офіційний колорист L’Oreal Paris Віталій Дацюк розповів Viva! про б'юті-тренди та модні відтінки 2020-2021, а також про секрети догляду за волоссям.

У моді експерименти з кольором волосся!

— Вершкове масло, шоколадний трюфель, бамбл-кава, карамельне мокко, браун-ель — виявляється, що це не перелік з меню в кондитерській, а назви модних стилів фарбування волосся. Розкажіть нашим читачам, які тренди у колористиці актуальні саме зараз?

Хотілося б відзначити, що незважаючи на карантин, видів фарбувань у 2020 році з'явилося чимало, що не може не радувати мене як колориста. Наприклад, нові тренди 2020 року — це фарбування в техніках Dirty Blonde і Dirty Brunette. У таких способах на більш темну базу — наприклад, русяву або каштанову — додають зверху світліші пасма. І таким чином, загальний колір волосся виглядає більш світлим, але зберігає базовий тон.

У 2020 році стилісти активніше використовують теплі відтінки. В моду увійшов полуничний блонд — ідеальний варіант для тих, хто хоче поекспериментувати з кольором, але не хоче чогось кардинального, а також медовий блонд з теплими золотистими переливами на різних шарах волосся і карамельні пасма для брюнеток. Дівчатам з темним волоссям такі пасма дозволяють освіжити образ, зробити його більш легким і ніжним.

Теплі кольори вітаються й під час холодного сезону. Наприклад, відтінок молочного шоколаду. І той же медовий блонд з легкістю трансформується в більш темний відтінок. Брюнетки також можуть урізноманітнити природний колір волосся ягідними пасмами.

Деякі тренди зберігаються вже протягом декількох сезонів. Наприклад, попелястий відтінок, який відмінно підходить жінкам будь-якого віку. Але варто відзначити, що такий колір вимагає особливого догляду, щоб відтінок не жовтів, а також потрібно стежити за відрослим корінням. Напередодні зими можна спробувати фарбування у крижаний блонд, який стане одним з основних трендів зими 2020-2021. Крім того, можна зробити холодне фарбування сріблястого кольору з дзеркальним сяйвом на довжині. З таким відтінком ви точно не залишитеся за бортом модних тенденцій.

У 2020 році знову актуальний опаловий ефект на волоссі. Найбільш виграшно такий прийом виглядає на світлому волоссі, де чітко видно всі переливи.

Не виходить з моди і Total Blonde, однак якщо ви не хочете постійно хвилюватися про фарбування коренів, то спробуйте техніки в стилі омбре або балаяж — для того, щоб перехід між корінням і довжиною був м'якшим. А якщо хочеться більш виразного контрасту, тоді варто зробити пасма яскравішими. Колористи все-таки за те, щоб різниця між кольорами була помітною.  

До речі, в моду нарешті входить чорний колір. Причому якщо ідея фарбування в чорний здається вам занадто похмурою, раджу придивитися до синьо-чорного відтінку. Його можна розтягнути по всій довжині або обмежитися синіми акцентами на чорному волоссі.

Також у моді бузкові і лавандові відтінки. Оригінально буде виглядати й ефект омбре з темно-фіолетовим корінням і фіалковим або бузковим відтінком по довжині.

— Які відтінки будуть в тренді восени 2020 та у майбутньому взагалі?

Восени-2020 можете сміливо обирати як теплі відтінки, такі як коралово-медовий, кавовий, обгоріла мідь, карамельний блонд, рожеве золото, бежевий і пісочний блонди, так і більш холодні: попелясто-коричневий, крижана платина, шовковичний, чорнильно-чорний. Можете спробувати золоте обрамлення, різнокольорове волосся і пасма або контурінг.

На мою думку, найбільш трендовими наступного сезону стануть різні відтінки блонда: золотий, платиновий, полуничний, попелястий і насичений білий.

— Як не помилитися з вибором відтінку?

Я би радив звернутися до досвідченого стиліста або перукаря, перш ніж зважитися на радикальні зміни. Навіть якщо ви «в темі», будь-який вид фарбування вимагає врахування безлічі чинників. Виходити з темних кольорів буде досить складно і травматично, та й яскравий блонд вимагає попереднього знебарвлення, що не може не вплинути на стан волосся. Майстер допоможе підібрати колір залежно від так званого «кольоротипу». Я вважаю за краще орієнтуватися на натуральні пігменти, закладені в зовнішності людини, і в першу чергу, в шкірі та волоссі.

Теплі відтінки можуть надати шкірі хворобливий і сіро-землистий відтінок. Саме тому попелястий блонд такий популярний, тому що більш холодні відтінки допомагають нам виглядати свіжо. Однак є дівчата, на яких руді і карамельні кольори будуть виглядати просто приголомшливо, адже їхня природна зовнішність містить більше теплих пігментів. А ось холодне фарбування приверне увагу до недосконалості шкіри і синців під очима.

До того ж, при фарбуванні важливо звертати увагу на початковий колір волосся. Навряд чи жагуча брюнетка з легкістю перетвориться на платинову блондинку. Та й чи варто воно того?

— Більшість наших зірок надають перевагу блонду. Але ж ми знаємо, як непросто досягнути ідеального світлого тону. Порадьте — як дівчатам-блондинкам уникнути жовтизни або нейтралізувати її?

На жаль, жовтизна волосся — це одна з найчастіших проблем, з якою стикаються блондинки. Причин може бути багато, але одна з них полягає в тому, що жовтий пігмент у структурі волосся найбільш стійкий до механічної дії, і якщо намагатися видалити його повністю, це може призвести до пошкодження волосся.

При поступовому вимиванні фарби жовтий пігмент стає більш виразним, тому необхідно правильно доглядати за фарбованим волоссям. У цьому вам легко допоможуть відтінкові шампуні і бальзами з фіолетовим пігментом — наприклад, тонуючий шампунь для освітленого, меліруваного волосся Elseve Експерт Кольору Purple від L'Oreal Paris. Адже саме фіолетовий колір нейтралізує жовтизну, відтак не варто боятися цього небажаного відтінку.

  • Лінійка L'Oreal Paris Elseve Експерт Кольору Purple

Підтримка красивого відтінку для блондинок і дівчат з меліруванням — це завжди надскладне завдання, адже при освітленні волосся з'являються дві проблеми: небажаний жовтий відтінок і сухість, пошкодженість волосся. Лінійка L'Oreal Paris Elseve Експерт Кольору Purple допомогає вирішити цю проблему.

Фіолетовий колір протилежний жовтому і рудому, тому формула L'Oreal Paris Elseve Експерт Кольору Purple з фіолетовим пігментом нейтралізує небажані жовті і руді відтінки за 1 використання. Фіолетовий шампунь містить UV-фільтр та захищає колір. Використовуйте його 1 раз на тиждень між застосуваннями свого базового шампуню. Масажними рухами нанесіть на волосся протягом 1-3 хвилин, потім змийте (для меліруваних брюнеток — протягом 5 хвилин, а для сивого волосся – тримайте шампунь на волоссі всього 1 хвилину).

Для посилення ефекту нейтралізації жовтизни та глибокого догляду за волоссям, зверніть увагу на тонуючу маску для освітленого волосся тієї ж серії Експерт Кольору Purple. Застосування фіолетових маски і шампуню будуть вашими найкращими помічниками для збереження холодного відтінку блонду без рудизни і жовтизни. Ефект досягається вже за одне використання тонуючого шампуню та маски — і ваші біляві локони порадують своїм красивим, благородним відтінком.

Спосіб застосування:

Використовуйте захисні рукавички. Застосовуйте 1 раз в тиждень після шампуню Elseve Purple. Рівномірно розподіліть по всій довжині вимитого і підсушеного рушником волосся. Для освітленого по всій довжині або сивого волосся: змийте через 5 хвилин; для меліруваного волосся: змийте маску через 10 хвилин.

— Як захистити волосся в процесі фарбування?

Варто дотримуватися декількох простих правил, щоб досягти бажаного результату в фарбуванні. У фарбах Preference від L'Oreal Paris можна знайти все необхідне для фарбування у домашніх умовах, а також радимо пристухатися до наступних порад:

  1. Перед нанесенням фарби зробіть невеликий тест на алергію: нанесіть невелику кількість фарби на ділянку шкіри за вухом або задній стороні шиї. Шкіра там досить чутлива, а ось місце непримітне. Якщо ви помітили почервоніння, печіння, свербіж або роздратування під час тестування, не використовуйте продукт.
  2. Якщо боїтеся, що не зможете відтерти фарбу зі шкіри після фарбування, нанесіть на відкриті ділянки живильний крем.
  3. За день до фарбування краще відмовитися від миття голови або хоча б не використовувати бальзам. Однак фарбу Preference рекомендується наносити на вологе волосся, перед фарбуванням можна трохи намочити волосся. Звичайно, якщо напередодні ви робили складну укладку з використанням засобів для стайлінгу, їх все-таки краще змити, інакше рівномірного фарбування точно не вийде.

  4. Рекомендуємо не перевищувати час витримування фарби на волоссі відповідно до зазначеного в інструкції, інакше це може призвести до небажаного результату.
  5. Також рекомендуємо наносити фарбу відразу після того, як ми змішали її з окислювачем. Якщо дати їй «настоятися», колір може вийти нерівномірним.
  6. Металеві предмети вступають з фарбою в хімічну реакцію, тому для фарбування використовуй керамічні, пластикові або дерев'яні ємності і гребінець.
  7. При фарбуванні на волосся з фарбою не рекомендуємо одягати шапочку, оскільки може пришвидшуватись процес фарбування, що може призвести до небажаного результату.
  8. У фарбах Preference від L’Oreal Paris в набір входить бальзам після фарбування, який не тільки є завершальним етапом домашнього фарбування, а також призначений для регулярного використання після фарбування.

— Як маски для волосся впливають на колір?

Потрібно розуміти, що фарбоване волосся — особливе. І доглядати за ними потрібно по-особливому. Важливо знайти збалансований засіб для догляду, який би допомагав відновлювати структуру волосся, усував сухість та одночасно зберігав колір яскравим. Найчастіше дівчата, самі про те не здогадуючись, обирають засоби, які вимивають колір і псують фарбоване волосся. Тому варто вибирати лінійку з шампуню і бальзаму для фарбованого волосся Elseve Експерт кольору від L'Oreal Paris. А також доповніть свій догляд маскою з цієї лінійки для захисту кольору та блиску вашого волосся.

— Що можете порадити дівчині, яка хоче зважитися на перетворення з брюнетки на блондинку?

Якщо ви вирішили змінити образ кардинально і з брюнетки перетворитися на платинову блондинку, краще довіритися фахівцеві, попередньо взявши до уваги наступні пункти:
✔️Якщо ви ніколи раніше не висвітлювали волосся, попередьте про це свого стиліста. Адже тоді процедура фарбування буде відрізнятися.
✔️Намагайтеся максимально точно описати фахівцю, що саме ви очікуєте. І не варто оперувати професійними термінами, адже не факт, що в інтернеті вони були використані правильно.
✔️Принесіть з собою фотореференс з тим результатом, який ви хочете отримати. Але пам'ятайте, що колір шкіри та очей моделі повинен бути наближений до вашого, інакше колір волосся буде в підсумку виглядати по-іншому.
✔️Будьте реалісткою і не чекайте від майстра чудес. Якщо ви хочете вийти з темного кольору в блонд, то вам може знадобитися кілька етапів освітлення.

— До речі, чи можливо кардинально змінити колір в домашніх умовах?

Я часто стикаюся з тим, що дівчата хочуть кардинально змінити імідж і колір волосся в домашніх умовах. Для уникнення неприємних сюрпризів обирайте перевірені бренди з високою якістю фарби та дотримуйтесь правил фарбування. Коли ви впевнені у своїх силах і зважилися все зробити самостійно, то я можу дати дві поради. Перша: зробіть пробне фарбування непримітного пасма, щоб зрозуміти, як фарба ляже на ваше волосся. Друга: обовязково ознайомтесь з інструкцією перед використанням фарби.

Вера Брежнева
Предыдущий материал

38-летняя Вера Брежнева продемонстрировала идеальное лицо без морщинок

Волосы
Следующий материал

Как восстановить пересушенные волосы: одно средство, которое решает все проблемы

Новости партнеров