«Ми змінюємо реальність»: гурт ВВ прокоментував відкриття власної зірки на «Площі Зірок»

Воплі Відоплясова
Пісні ВВ, такі як «Танці», «Весна», «День народження», «Є-є», більше чверті сторіччя у різних країнах запалюють серця мільйонів шанувальників.

Гурт Воплі Відоплясова став вже своєрідною легендою української рок-музики. Яку просто необхідно якщо не любити всім серцем, так точно знати і поважати. Символічно починалось все з Достоєвського, адже саме ним надихались музиканти, назвавши гурт, але зараз ВВ самі є класикою, якою надихались покоління більш старшої категорії наших читачів та, віримо, будуть продовжувати захоплюватись підростаючі.

Символічно, навесні, в травні, гурт святкує свій ювілей — 35 років на сцені. І саме в травні, 25 числа на «Площі Зірок» поруч з ТРЦ Gulliver запалала зірка, присвячена творчості та здобуткам ВВ. 25 років гурт пройшов з девізом: «Роби і співай про те, що подобається найбільше, запалюй серця молодістю і шаленством».

Воплі Відоплясова

Створений у далекому 1986 році гурт є засновником українського рок-н-ролу та неостилю етно-рок. ВВ нагороджені премією «Celebrity Awards 2020» в номінації «Кращий етно-рок гурт». Саме вони першими заспівали рок українською за межами України.

Вплив гурту ВВ на українську рок-культуру та в цілому українську музику колосальний. Завдяки їм Європа вперше почула неймовірно красиву українську мову вплетену в шалені ритми рок-н-ролу, панку і комбінації етно-стилів. Перші гастролі «ВВ» в 1990 році перейшли в контракт з Францією на випуск перших компакт-дисків.

«Ми починали з панк-року, потім був етно-рок, наразі продовжуємо експериментувати з оркестровим звучанням, весь час в пошуках нових музичних форм. Якщо ти не змінюєшся, не розвиваєшся, то лишаєшся на місці», — говорить лідер гурту ВВ Олег Скрипка.

Воплі Відоплясова

Вже традиційно спеціально для читачів VIVA! ми запитали в Олега, як ідейного лідеру гурту, чим він особисто та гурт в цілому надихався весь цей довгий шлях, які життєві креда допомогли їм досягти слави та успіху та вели їх до власної зірки на «Площі Зірок»:

«Коли ми починали, такого поняття як українська рок-музика просто не було. Ми слухали європейські гурти Scorpions, Nazareth, Deep Purple та хотіли створювати щось не менш епічне в Україні. Бути першопроходьцем непросто, але напрочуд цікаво. Ми змінили реальність, створили новий формат, змогли донести і продовжуємо це робити, нашу українську самобутність, аутентичність, зміксовану з роковими ритмами. І вийшло класно. Ми змінюємо реальність, так. Це наше кредо».  

Воплі Відоплясова

«Тим, хто хоче йти шляхом музикантів в Україні або вже йде ним, хочу сказати ось що. Всі чомусь вважають, що слава має прийти дуже швидко. Раз прокинувся і ти вже знаменитість. Але буває дуже по-різному. Якщо ви дійсно вірите в те, що робите, любите — робіть, йдіть власним шляхом і все буде. Любіть свою справу, творчість всім серцем і вона віддячить вам», — зазначив Олег Скрипка.

Можливо, навіть вашою власною зіркою на «Площі Зірок» — додаємо ми від себе. Адже:

Вітрами, млинами,
Плинами в безодню мов,
Яскравими крилами
Здається любов.

Цитуємо ми гурт Воплі Відоплясова та сподіваємось, що ви надихнулись відкриттям зірки гурту на «Площі Зірок» в ТРЦ Gulliver та налаштовані йти власним шляхом до своєї.

Читайте также

Площадь звезд: место встречи знаменитостей в центре Киева

Площадь звезд: место встречи знаменитостей в центре Киева

Гордість країни: Олександр Пономарьов отримав власну зірку на «Площі Зірок»

Гордість країни: Олександр Пономарьов отримав власну зірку на «Площі Зірок»

Фото: прес-служба

SkinScan. Я берегу свою кожу
Предыдущий материал

Дни меланомы в Украине: 8 известных украинок на открытии выставки SkinScan. Я берегу свою кожу

Mrs. Ukraine International 2021
Следующий материал

В Киеве выбрали победительницу конкурса Mrs. Ukraine International 2021

Новости партнеров