Соломія Вітвіцька, Даша Коломієць, Олена Лавренюк на кінодискусії з Іваною Чаббак

лавренюк, чаббак, коломиец
29 листопада в київському Fairmont Grand Hotel відбулась професійна кінодискусія: одна із найвідоміших тренерок акторської майстерності у світі, Івана Чаббак була вражена українським кіно та відмітила його позитивні зміни.

Напередодні третього воркшопу в Києві, Івана зустрілась з журналістами та представниками столичної кіноіндустрії. Спеціально для цього вона переглянула драматичний фільм Марисі Нікітюк 2018 року, «Коли падають дерева», та проаналізувала його перед аудиторією.

иванна чабак

иванна чабак
 

«Є два дійсно культові та взірцеві фільми, в яких був використаний прийом саме поєднання якоїсь дитячої фантазії та, навіть, наївності. Вони дуже нагадують мені сьогоднішню стрічку «Коли падають дерева». Перший фільм має назву «Лабіринт фавна», який отримав Оскар, а другий - «Механічний апельсин». Саме там події освітлюються з точки зору дитини, яка дивитися на кожне дійство через призму рожевих окуляр, що ще не встигли розбитися вщент через сучасні дорослі реалії. Цей шлях, який людина проходить поступово по мірі того, як вона дорослішає, переходячи від дитини до тинейджера, від підлітка до дорослої людини, її сприйняття реальності стає тяжким тягарем , певним тиском соціуму, який вонадужче і дужче відчуває на собі. Людина змушенаслідкувати за правилами, нав’язаними їй суспільством.

І я кажу: «Браво!». Ця картина є такою ж важливою та значущою, як і її основна ідея. Залишайте в собі дитину, не дорослішайте остаточно! Це неважливо – вам 12 або 80 – довіряйте власним думкам, слідкуйте за своїм щастям і залишайте в собі дитину, нехай вона буде вашим провідником до всього того, чого ви хочете досягти в цьому житті. От на мою думку фільм саме про це, саме так я його відчула», - розповіла Івана.
 


Послухати кінопрофі світового рівня прийшли: Олексій Гладушевский, Анатолій Анатоліч, Соломія Вітвіцька,  Даша Коломієць, Пилип Іллєнко, Анна Добриднєва, а також режисерка  стрічки «Коли падають дерева»: Марися Нікітюк та актори цього фільму  Анастасія Пустовіт,  Євген Григор'єв, Петро Пастухов, Марія Трепікова та інші.
 
Але на цьому події не закінчуються: вперше для свого воркшопу, США покинула донька Івани – Клер Чаббак, яка спеціалізується на роботі з маленькими акторами. В США Клер працювала з акторами серіалу «Дуже дивні справи»(Stranger Things).


Анатолій Анатоліч

Соломія Вітвіцька

Олексій Гладушевський

Сергій та Олена Лавренюк

Анна Добриднєва

Богдан Трибой

Даша Коломієць

Катерина Попова

Марися Нікітюк

Іванна Чаббак, Олена Лавренюк, Клер Чаббак

Анастасія Пустовіт

Актори фільмц "Коли падають дерева"

сердючка
Предыдущий материал

Верка Сердючка, Наталья Могилевская и 3500 гостей: StarLightMedia с размахом отметила день рождения

M1 Music Awards
Следующий материал

Як це було: премія “M1 Music Awards. П'ять” оголосила імена своїх переможців

Новости партнеров