Ukrainian ceramic and craft. Єдиний стенд українського дизайну на виставці Maison et Objet в Парижі

Ukrainian ceramic and craft
З 24 по 28 березня в Парижі триває виставка Maison et Objet 2022.

"Сьогодні Україна здивувала весь світ: непередбачуваною мужністю, шаленим опором та прагненням свободи, яка для кожного з нас дорівнює життю. Утім, коли ми готували цей проект, ми хотіли здивувати вас іншим – талантом, свободою креативу, майстерністю роботи з натуральними матеріалами, модерним мисленням, любов'ю до своєї землі та традицій.

Тепер за кожним ім'ям, за кожним предметом стоїть інша історія. Наразі всі креатори покинули свої майстерні та офіси і щодня наближують Україну до перемоги, працюючи як волонтери. Війна застала Україну в період справжнього відродження... як варварський набіг. Цей ренесанс був пов'язаний з пошуком контакту із своїм корінням, прагненням показати у сучасних об’єктах культурні та історичні пласти сенсів. 

Дизайн також прагнув «перекласти» культурні коди сучасною мовою, зрозумілою у всьому світі. І створював об'єкти особливої ​​краси та естетики. Ми були зайняті пошуком відповіді на запитання: що таке український дизайн? І, здається, зараз ми знаходимо відповідь. Це нова матерія, відмінною рисою якої завжди була свобода творчих проявів, любов до своєї землі та сучасність мислення, розуміння взаємозв’язків всього зі всім. Саме тому український дизайн такий різний, але завжди – живий та справжній.

Кожен об'єкт, що представлений сьогодні, є яскравим прикладом. На щастя, ми встигли привезти деякі предмети до Парижа якраз перед війною. Частина з них представлена в єдиній галереї українського дизайну та кераміки в Парижі, Galerie Sana Moreau.

Війна незабаром закінчиться. Отже, ми сподіваємося, що українські дизайнери та майстри повернуться до роботи. І єдиною можливістю працювати далі стане ваша допомога, коли ви наповните свої проекти та домівки чудовими предметами українського дизайну та крафту.

Ми запрошуємо уже зараз подивитися на ці предмети під новим кутом. Щоразу, купуючи предмет українського дизайнера, ви отримаєте безцінність духу свободи, що закарбована у кожному об’єкті".

Куратори проекту, Анастасія Білецька та Сана Моро

Maino Design Ukraine, Maino Design France

Організатори:  Maino Design Ukraine, Maino France

Захід за підтримки Посольства України у Франції та Культурного Центру посольства України у Франції.

Партнер проекту: Galerie Sana Moreau

Фірмовий стиль: Валентина Дворнік

Учасники:

Anna Prysiuda, Atelier Diduh, GUCULIYA.TINI, Gushka, Mapico, Olga Radionova,  WOOD MOOD, ZEMNA.

Приєднані учасники - Natura Céramique, Empathy Céramique.

Контакти:

+38 066 848 9233 Anastasiia Biletska

+33 7 52042450  Sana Moreau

expodesign.ua@gmail.com

MAINO Design Ukraine - exhibitions and communications

MAINO FRANCE - selected products in Europe

концерт
Предыдущий материал

Ансамбль танцю України імені П. Вірського вирушає у благодійне світове турне

Вакансії
Следующий материал

Пошук роботи під час війни. Вакансії для українців у сфері діджитал-маркетингу

Новости партнеров