Tayanna чи Килиммен: хто з зірок знає більше лайливих слів?

Зірковий останній дзвоник
Українські зірки побували на уроках з української лайки та гумору в межах події «Зірковий останній дзвоник».

Уявіть собі клас, де вчаться разом Tayanna та Soloha, Наталі Солонік читає «Як умру, то поховайте» за спізнення, Tember Blanche опановують смачну українську лайку, а КИЛИММЕН розважає дотепними жартами. Це не фантастика, а реальність, яка сталася на «Зірковому останньому дзвонику» від EdEra та Postmen.

«Зірковий останній дзвоник» у ТРЦ Gulliver зібрав на особливий урок незвичний «зірковий» клас. Tayanna, Марта Адамчук, КИЛИММЕН, Ігор Донскіх, Женя Кот, Дар’я Лісіч, Акім Галімов та інші знаменитості разом із учасниками події дізналися більше про фішки української мови, влучні приклади питомо української лайки та жартів.

Зірковий останній дзвоник

Зірковий останній дзвоник

Зірковий останній дзвоник

Понад 80 відвідувачів зіркового останнього дзвоника мали змогу посидіти з улюбленими зірками за однією партою та разом із ними покращити свої знання української. А на перерві почастуватися смаколиками в імпровізованій їдальні від «Сільпо».

Подія відбулася в межах безплатного онлайн-курсу «Мовити.Мотиви» від студії онлайн-освіти EdEra, який допоможе заглибитись в історію творення української мову, дослідити всі її унікальності та залюбитись в неї. Курс закликає знайти свій особистий мотив мовити українською та стати її амбасадором.

«Мій мотив говорити українською простий і обʼєктивний: це моя рідна мова. Для мене вона є частиною моєї ідентичності. Я відчуваю себе вільною, коли нею спілкуюся. Я вважаю, що люди, які впливають на думку інших людей, мають нести відповідальність за те, що вони несуть в маси. І, звісно, в цьому випадку вони мають нести українську мову — і тим самим спонукати інших розмовляти державною мовою. Я відчуваю відповідальність перед майбутніми поколіннями за збереження та розвиток української мови. Якщо ми не будемо активно використовувати українську, ми ризикуємо втратити частину нашої культурної ідентичності», – поділилися співачка та композиторка Tayanna.

«Я перейшла на українську тільки у 23 роки. Скажу більше — я народилася на території країни-агресора. І так дивно… Але як тільки я перейшла на українську, це відчувалося так, ніби я нарешті опинилася вдома. Найприємніше у переході було те, що після певного часу практики я нарешті змогла вільно жартувати», – відмітила поетеса та блогерка Дар’я Лісіч.

Вчителями зіркового останнього дзвоника стали Анастасія Бречко, співзасновниця школи української мови «невгаМОВНО», авторка YouTube-каналу #будніучілки та Артур Пройдаков, переможець премії Global Teacher Prize Ukraine 2021, виконавчий директор Освітньої фундації «МрійДій».

Зірковий останній дзвоник

Зірковий останній дзвоник

На онлайн-курсі «Мовити.Мотиви» вже навчається понад 7000 українців, а ідея дослідження та поширення української об’єднує довкола себе круті українські організації та бізнеси. До промокомпанії курсу долучилися агенція Postmen, ТРЦ Gulliver (Київ), Укрзалізниця, Rakuten Viber та такі українські бізнеси, як Backstage, UAmade, «Книгарня Є», Книгарня «Сенс», «Книголав», компанія «Том» й інші.

Власними мотивами говорити українською поділилися відомі українці: Тіна Кароль, Олег Гороховський, Євген Клопотенко, Марія Єфросиніна, Анна Трінчер, Аніта Луценко, Злата Огнєвіч, Василь Байдак, Мішель Андраде, Марічка Падалко та багато інших.

Зірковий останній дзвоник

Фото: пресслужба

KHAYAT
Попередній матеріал

Літній вайб: KHAYAT презентував новий трек

Маша Єфросиніна і Тимур Хромаєв
Наступний матеріал

Маша Єфросиніна і Тимур Хромаєв: про розлучення і стосунки у подкасті «Квиток на Марс»

Новини партнерів