Три таємниці Василя Попадюка, української «золотої скрипки»

Три таємниці Василя Попадюка, української «золотої скрипки»
4 квітня на сцені МЦКМ відбудеться концерт Василя Попадюка, найвідомішого у світі українського скрипаля.

Василь записує спільні сингли з Ієном Гілленом, виступає у Віденській опері з акомпанементом з дванадцяти ромів та розповідає, що є рокером у душі. Кожен виступ Василя це подія та унікальний перформанс, що ніколи не повторюється. Його харизма захоплює зал і створює запальну атмосферу, від енергії якої тремтить повітря.

Розкажемо три цікаві факти про цього неймовірного музиканта:

  1. Дружина Василя Попадюка Соломія - дочка Степана Хмари - Героя України, радянського дисидента, правоохоронця, політв’язня, відомого борця за незалежність України. У радянські часи Степан Хмара розповсюджував самвидав, перекладав українською праці Сахарова. Сам написав праці «Етноцид українців в СРСР» та «Генеральний погром». За це був заарештований у 1980-му КДБ за статтею «антирадянська пропаганда» і ув'язнений на 7 років таборів суворого режиму та 5 років заслання. Під час ув’язнення неодноразово влаштовував голодування та відсидів 306 днів у карцері. Після розпаду Радянського союзу залишався політично активним, підтримував політв’язнів, брав участь у Помаранчевій революції. Помер Степан Хмара 21 лютого 2024 року, похований на Байковому кладовищі. З Соломією Василь познайомився на власному концерті. Дівчина сама підійшла до скрипаля з питанням і це було коханням з першого погляду. Пара дуже швидко одружилася і незабаром переїхала до Канади. Наразі мають трьох дочок: Моряну, Софію і Катрусю. Живуть у Торонто. Соломія багато розповідає дочкам про дідуся.
  2. Одного разу Василя Попадюка пропустили через кордон США без паспорта. Історія на межі фантастики, але це сталося. В день вильоту до США Василь не знайшов паспорт. Сподіваючись на диво, поїхав до аеропорту Торонто. І диво сталося: його впізнав один з керівників аеропорту і виписав довідку, що паспорт втратили на території аеропорту. З цією ж довідкою Василь їхав назад. Паспорт потім поновив звичайно.
  3. Коли Василь у 1993 році переїхав до Канади, то мав з собою тільки 100 доларів, зубну щітку і скрипку. Було важко. За досвідом Василя, у Канаді немає корупції, але дуже багато чого залежить від зв’язків - рекомендацій від знайомих. Тому тим, хто тільки приїхав і нікого не знає, на початку дуже важко. Так, в Канаді гроші не зростають не деревах, але все залежить від працелюбності людини. Василь - живий приклад, що досягти успіху - можливо.

Родина Василя Попадюка

Родина Василя Попадюка

Родина Василя Попадюка

Що: Василь Попадюк & PAPA DUKE BAND  Великий Весняний концерт в Києві на біс

Де: МЦКМ, Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Коли: 4 квітня, 18:00.

Квитки

Більше інформації на сайті

Мета концерту: зібрати на FPV-дрони для тактичного підрозділу особливого призначення Г.Р.І.М. у складі 41-ї ОМБр ЗСУ. Тому цей вечір в МЦКМ стане не тільки шансом зануритися у світ геніальної музики, але й можливістю взяти участь у добрій справі і зробити свій внесок у допомогу ЗСУ.

Читайте також

Олена Тополя: інтерв'ю про стосунки з чоловіком і життя після повернення з Америки

Олена Тополя: інтерв'ю про стосунки з чоловіком і життя після повернення з Америки

3 найкращі події весни. Куди варто сходити у квітні і травні

3 найкращі події весни. Куди варто сходити у квітні і травні

Оля Цибульська
Попередній матеріал

Оля Цибульська показала, з ким проводить вечори

Настя Каменських
Наступний матеріал

Настя Каменських розповіла, скільки грошей зібрала для ЗСУ

Новини партнерів