Українці створили Телеграм-бот, який допоможе знайти попутників під час евакуації

Телеграм-бот
Телеграм-бот «Нам по дорозі» надає змогу швидко знайти водіїв, які мають вільні місця в автівці та бажання допомогти містянам евакуюватись.

Вже тисячі українців були змушені покинути свої домівки через воєнні дії в їхніх містах. Інші громадяни попри потребу та бажання виїхати не мають таку можливість. Людям, які не мають власного авто та можливості подорожувати потягом, не залишається нічого іншого ніж залишитися вдома.

Головною метою Телеграм-боту «Нам по дорозі» є надати кожному можливість поїхати до безпечніших регіонів країни. Всі мають небайдужих сусідів, які будуть готові запропонувати людям зі свого міста вільне місце в автівці, тим самим допомігши їм врятуватися від небезпеки та познайомитися із вдячним супутником для нелегкої подорожі.

Після активації боту, люди, які шукають водіїв, зможуть вказати звідки та куди вони хочуть поїхати, а також скільки місць їм потрібно. Потім буде потрібно описати чи є з вами діти чи тварини, багаж, з яким ви подорожуватимете, та інші деталі, про які слід знати водію. Люди також залишатимуть в оголошеннях свої номери телефону, щоб водії могли з ними зв’язатися. Крім цього, бот запропонує поділитись посиланнями на профілі в Telegram та Instagram, щоб водії могли краще пізнати, з ким їхатимуть.

Водіїв бот запитає, звідки вони вирушають, куди прямують та скільки мають вільних місць. Якщо в їх місті є люди, які хочуть поїхати до того ж міста, водії побачать їх оголошення та особисту інформацію, яка надасть їм змогу зв’язатися з потенційними супутниками.

Чат-бот був створений українцями, які були змушені покинути свої домівки через воєнні дії.

«Ми не маємо сумніву, що люди захочуть допомогти один одному евакуюватись. Тому хочемо дати їм легкий та безпечний спосіб знайти один одного. Водіям це нічого не коштує, до того ж, разом їхати спокійніше та дешевше», - кажуть засновники «Нам по дорозі».

Щоб подорож була безпечною, бот буде наполегливо радити супутникам розмовляти лише українською та перевіряти один у одного документи в застосунку Дія. 

Участь у проекті брали незалежні працівники Grammarly, Techery.io, Pone, Reiseplan, Angry і Дєд.

Скористуватися ботом українці можуть за посиланням.

Читайте також

РФ напала на Україну Іван Дорн звернувся до росіян та зірок шоу-бізнесу: «Не мовчіть!»

РФ напала на Україну Іван Дорн звернувся до росіян та зірок шоу-бізнесу: «Не мовчіть!»

«Сьогодні ми змінили свої музичні інструменти на зброю»: заява гурту Антитіла

«Сьогодні ми змінили свої музичні інструменти на зброю»: заява гурту Антитіла

Антитіла
Попередній матеріал

«Сьогодні ми змінили свої музичні інструменти на зброю»: заява гурту Антитіла

ліки
Наступний матеріал

Важлива інформація для всіх, кому потрібні ліки

Новини партнерів