Соломія Вітвіцька: «Бажаю собі бути щасливою»

Соломія Вітвіцька
Телеведуча 1+1 Соломія Вітвіцька в інтерв’ю Viva! розповіла про свій день народження, ставлення до чоловіків у військовій формі та плани після нашої перемоги.

16 червня українська телеведуча і волонтерка Соломія Вітвіцька відзначає день народження. Ми вітаємо іменинницю і говоримо з нею про те, що наповнює її життя у період війни.

— Розкажи про своє сприйняття життя і людей зараз. Якою відчуваєш себе сьогодні?

Відчуваю себе живою, і це вже добре (посміхається). Кожного ранку прокидаєшся і думаєш — жива, це вже перемога! Насправді всі ми зараз більше цінуємо життя та потроху вчимося жити тут і зараз. Більше звертаємо увагу на ті дрібниці, які до війни, напевно, і не цінували. Всі ми зараз живемо з думками про перемогу України у цій війні. І кожен робить все від нього залежне, аби цю перемогу пришвидшити. Так і сприймаю людей зараз. Навколо мене мої однодумці і мої побратими і посестри у боротьбі із ворогом. Я думаю, ми зараз всі бійці, просто різних фронтів. Ми з колегами на 1+1 не тільки ведемо боротьбу на інформаційному фронті, а й намагаємося бути корисними нашим захисникам із ЗСУ, тимчасово переміщеним українцям, тому запустили єдиний благодійний збір UKRAINE SOS. Швидке реагування на термінові потреби. Долучитись можна на dobro.ua.

Щоп’ятниці разом з українськими артистами влаштовуємо концерти в Охматдиті. Також разом із паралімпійським чемпіоном Сергієм Ємельяновим передали захисникам 50 бронежилетів, 6 тепловізорів, дві автівки, спорядження тощо. Кошти, понад 1 мільйон гривень, зібрали завдяки внескам у фонд «Ти не Один» 1+1 media і благодійному аукціону з лотом — золотою медаллю Сергія з Паралімпійських ігор у Токіо 2020 року.

Соломія Вітвіцька

Соломія Вітвіцька

— Чи будуєш сьогодні плани і які?

Якщо раніше всі казали про плани — «після свят», то зараз, напевно, кажуть — «після перемоги». Тож і я почну щось глобальне планувати після перемоги України. А зараз хочу лише більше бачитися з друзями і рідними, більше обійматися, частіше зустрічатися. Хоча це зараз складно. Багато друзів поїхали за кордон. Раніше, до початку війни у 2014 році, я любила відзначати свій день народження з розмахом, щоб можна було запросити побільше друзів. Навіть мої друзі, які між собою не знайомі, бачилися принаймні раз на рік у мене на дні народження. Обов’язково відновлю цю традицію після нашої перемоги.

— Що робиш з негативними емоціями і ненавистю до ворога?

Я не акцентую на цьому увагу. Намагаюся все ж таки не культивувати в собі тієї ненависті до рашистів і якось не озвучувати її. Намагаюся на цьому не зосереджуватися. Більше зосереджуюся на тому, що я можу робити для перемоги. Мені здається, якщо себе якось негативно налаштовувати, то це теж тебе зсередини руйнує.

— Думка про що втішає за будь-яких обставин?

Мене завжди втішає думка про нашу перемогу. І я розумію, що в нас просто немає іншого варіанту, як перемогти в цій війні. Це і заради нас, і заради наших майбутніх поколінь. Тому що настільки все це несправедливо, що зараз відбувається, що це надихає до боротьби. Це найбільше і мотивує — ти не можеш опускати руки і здаватися, тому що у нас у всіх є місія!

— Чи фантазувала ти про чоловіка-військового, як багато українок?

Я думаю, що в українок регулярно з’являється якийсь новий краш. Був і британський прем’єр-міністр Борис Джонсон, і Олексій Арестович, і Віталій Кім… Військові зараз, звісно, мають особливі переваги, бо це наші захисники. Зараз військовими стали багато чоловіків, які раніше не мали до цього стосунку. У мене величезна кількість друзів, хто записався до лав ЗСУ. Навіть колишній чоловік. Тому не в формі справа (посміхається). Головне, щоб людина була хороша. Щоб були почуття і щоб ви разом дивилися в один бік.

— Чи є в тебе традиція загадувати бажання на день народження? І які вже здійснилися?

Взагалі люблю загадувати бажання і не лише на день народження. І якщо є така можливість, завжди це роблю: чи коли стою між двома людьми з однаковим ім’ям, чи коли падає зірка, чи якісь знакові пам’ятники у відповідних місцях. Аскезу собі на початку року влаштовувала заради здійснення бажання. Так що я зі своїми бажаннями дружу і люблю помріяти. Але не скажу, що дуже часто вони здійснюються, тому що це більше якісь великі глобальні бажання, які, сподіваюсь, впродовж життя здійсняться.

— Що бажаєш особисто собі на день народження?

Україні побажаю перемоги і миру. А собі побажаю бути щасливою щомиті і цінувати життя. Бажаю собі класно провести цей день народження. Знаю, що буде багато вітань. А ще у цей день ми запускаємо благодійний аукціон. Три неймовірні wow-набори усім відомих марок. З автографом Президента, морпіха Романа Грибова та керівника Укрпошти Ігоря Смілянського. І для мене важливо, щоб його підтримало якомога більше людей своїми внесками і донатами. Тому що ми хочемо купити дуже необхідні речі для наших військових на Сході, де зараз тривають гарячі бої за нашу свободу. Всі деталі можете прочитати у мене на сторінці в Facebook. Це буде найкращим подарунком мені на день народження!

Фото: пресслужба

Жан-Крістоф Боніс
Предыдущий материал

Жан-Крістоф Боніс: «Українці — мої брати і сестри»

Алан Бадоєв
Следующий материал

Алан Бадоєв: «Війна забрала в мене бажання знімати кліпи. Не розумію, навіщо цим займатись»

Новости партнеров