Лікування гострого синуситу: як швидко і ефективно позбутися від нежиті

Синусит
Що таке гострий Синусит?

Синусит - це запалення слизової оболонки навколоносових пазух (синусів) - парні порожнини, заповнені повітрям і розташовані всередині лицьових кісток черепа по обидві сторони носа. Кожна пазуха пов'язана з порожниною носа вузькими каналами, через які відбувається видалення слизу. Найчастіше запалюються гайморові пазухи, розташовані в верхньощелепній кістці, рідше - лобові або ґратчасті, які знаходяться в зоні однойменних кісток.

Основні симптоми гострого синуситу

Запалення починається на тлі гострої респіраторної інфекції. Хворі скаржаться на ускладнення носового дихання, тяжкість і розпирання на стороні ураженої пазухи. При сморкані і нахилі голови може з'являтися сильний біль в області чола, потилиці або особи, в залежності від зони ураження. У нічний час турбує кашель.

Коли через набряк перекривається сполучення між синусом і порожниною носа, закладеність посилюється, особливо проявляється біль і відчуття тиску в зоні запалення. Накопичується гній, через в'язкість він виділяється не постійно, а лише коли чергова «порція» приходить через звужений канал з пазухи в порожнину носа.

Запалення при гострому синуситі буває:

  • катаральне, якщо слизова сильно набрякає;
  • гнійне, коли в пазусі утворюється запальна рідина;
  • некротичне, якщо слизова покривається кривавими виразками.

Гострий синусит діагностують, якщо запалення навколоносової пазухи розвивається раптово і триває не більше 12 тижнів.

Які причини виникнення гострого синуситу?

Більш ніж в 90% випадків запалення, і як наслідок, гострий синусит, запускає вірусна інфекція, яка проникає в пазухи з носа майже у всіх випадках ГРВІ. Але бактерії або віруси можуть потрапити в синус також з потоком крові з сусідніх органів. Наприклад, гайморит може бути ускладненням гнійних захворювань верхніх зубів.

Розвитку гострого синуситу сприяє:

  • Ослаблення загального імунітету;
  • Наявність поліпів і кіст в пазухах;
  • Схильність до алергічних реакцій;
  • Викривлення носової перегородки;
  • Розростання аденоїдів в носоглотці.

Перелічені фактори порушують захисну функцію слизової і процес її самоочищення, або змінюють активність імунних клітин, які виділяють захисні речовини.

Синупрет для лікування синуситу

Щоб позбутися від неприємних симптомів синуситу, використовують протизапальні та антибактеріальні засоби. Альтернативою синтетичним лікам є німецький рослинний препарат Синупрет, створений відповідно до концепції фітонірингу.

Інноваційна концепція фітонірингу від німецької компанії Біонорика С, дозволяє вирішити проблему мінливості складу рослинних лікарських препаратів. Це досягається завдяки тому, що на власних плантаціях і в контрольованих умовах вирощуються тільки спеціальні добірні сорти лікарських рослин. Від диких вони відрізняються рекордним і постійним вмістом біологічно активних речовин з лікувальною активністю. Крім того, фітоніринг передбачає спеціальні технології екстракції, при яких необхідні лікарські субстанції виділяються без руйнування. Таким чином, фітоніринг гарантує достатній і незмінний склад діючих речовин рослинного походження в кожній дозі препарату незалежно від партії і року збору врожаю.

Ефективність фітонірінгових препаратів доведена в ході клінічних досліджень, проведених за всіма правилами доказової медицини. Тому Синупрет входить в національні та міжнародні стандарти лікування гострого риносинуситу. Європейське керівництво з лікування риносинуситу EPOS 2020 рекомендує Синупрет для лікування гострого вірусного і поствірусного риносинуситу.

Препарат містить 5 рослинних компонентів: первоцвіт, тирлич жовтий, бузину, щавель, вербену і володіє комплексом властивостей:

  • секретолітичним,
  • протизапальним,
  • противірусним,
  • антибактеріальним.

Активні компоненти в складі рослинних екстрактів ефективно відновлюють вентиляцію і процеси самоочищення придаткових пазух носа, пригнічують запалення, що полегшує носове дихання і знімає набряк пазух і носа. Доведена противірусна активність примули і вербени, що має значення на початку захворювання.

При прийомі Синупрет не порушує функцію мікробіома - корисних бактерій, що заселяють весь шлунково-кишковий тракт, порожнину рота і носа. Саме вони становлять абсолютну більшість нашого імунітету.

СИНУПРЕТ® таблетки, вкриті оболонкою, № 50. Р.П. № UA/4373/01/01
СИНУПРЕТ® краплі оральні по 100 мл у флаконі. Р.П. № UA/4373/02/01
СИНУПРЕТ® ЕКСТРАКТ таблетки, вкриті оболонкою № 20. Р. П. № UA/15267/01/01
СИНУПРЕТ® сироп по 100 мл. Р. П. № UA/4373/03/01
СИНУПРЕТ® ФОРТЕ таблетки, вкриті оболонкою, № 20. Р. П. № UA/4373/04/01

Чому саме «Синупрет», а не краплі?

Судинозвужувальні краплі, мабуть, найпоширеніший засіб від нежитю. Однак вони знімають лише короткочасно симптоми і ніяк не лікують саме захворювання. Краплі мають досить багато побічних ефектів і їх не можна приймати тривалий час, так як викликають звикання.

Синупрет Eкстракт допомагає вилікувати нежить ефективно, швидко і безпечно. Він володіє комплексною дією завдяки унікальному рослинному поєднанню в його складі. Синупрет Eкстракт не тільки усуває нежить і полегшує носове дихання, але і запобігає ускладненням. На відміну від судинозвужувальних крапель та інших препаратів, Синупрет лікує, а не маскує симптоми.

Чи можна застосовувати Синупрет дітям? Для малюків з 2-х років відмінно підійде Синупрет сироп або краплі, які зручні в застосуванні.

Синупрет Eкстракт рекомендований при перших симптомах нежитю: закладеність носа, сухість, печіння, свербіж.

При хронічних захворюваннях відмінно зарекомендував себе Синупрет Форте.

Профілактика появи гострого синуситу

Симптоми гострого синуситу можуть повторитися навіть після лікування, якщо порушена дренажна функція пазух або якщо ослабли захисні властивості слизової. Якщо за рік людина хворіє гострим синуситом більше 4 разів, захворювання може перейти в хронічну форму. Зміцнення імунітету, підвищення фізичної активності, часті прогулянки на свіжому повітрі і завчасне лікування ГРВІ - головні складові ефективної профілактики синуситу.

Реклама лікарського засобу.
Перед використанням обов'язково ознайомтесь з інструкцією та проконсультуйтеся з лікарем.
СИНУПРЕТ® таблетки, вкриті оболонкою, № 50. Р.П. № UA/4373/01/01
СИНУПРЕТ® краплі оральні по 100 мл у флаконі. Р.П. № UA/4373/02/01
СИНУПРЕТ® ЕКСТРАКТ таблетки, вкриті оболонкою № 20. Р. П. № UA/15267/01/01
СИНУПРЕТ® сироп по 100 мл. Р. П. № UA/4373/03/01
СИНУПРЕТ® ФОРТЕ таблетки, вкриті оболонкою, № 20. Р. П. № UA/4373/04/01
Виробник: Біонорика СЕ (Німеччина); e-mail: info@bionorica.ua

Мика Ньютон
Предыдущий материал

Мика Ньютон призналась, что пережила онкологию: «В 33 года таким не болеют»

Александр Попов
Следующий материал

Что не так с девушками в 2020-е годы: Александр Попов — о главных страхах современных мужчин

Новости партнеров