штаб-сержант Шайло Харріс, який вижив після важкого поранення, зустрівся з героями Переможців

штаб-сержант Шайло Харріс, який вижив після важкого поранення, зустрівся з героями Переможців
Штаб-сержант армії США у відставці Шайло Харріс, який вижив після тяжкого поранення, разом із дружиною Джеймі вперше побував в Україні та познайомився із Соломією Вітвицькою, героями та сім'ями проекту «Переможці».

Зокрема, в Американському домі в Києві було організовано великий сніданок та кілька лекцій, а також проведено спеціальну додаткову зустріч у Львові. Американські гості встигли заїхати до поранених у відділення інтенсивної хірургії Київського військового шпиталю.

Інтерв'ю з Шайло та Джеймі провела Юлія Соцька. Зараз вона –  заступник директора департаменту новин 1+1 з міжнародної мережі, дружина Юрія Весельського, ветерана АТО та героя обкладинки VIVA! Переможці. Розмова вийшла особливою.

Вижив після тяжкого поранення штаб-сержант Шайло Харріс зустрівся з героями

Шайло Харріс пішов воювати за свою країну після жахливого теракту 11 вересня у Нью-Йорку. Він розповів Юлії Соцькій: "На нашу країну напали. Дуже схоже на те, що відбувається зараз тут, в Україні. Я не міг залишатися осторонь. Після пережитого поранення, вийшовши з лікарні, я бачив, що люди на вулиці дивляться на мене з жалістю, як на бідолаху. Але я не хотів співчуття, я хотів звичайного відношення".

Соломія Вітвіцька, куратор проекту «Переможці», провела з Шайло та з Джеймі багато часу, підписала книги-подарунки та відзначила:

"Ще півроку тому приїзд Шайло Харріса до Києва здавався мрією. Але ми всі намагалися відкрити його історію нашому суспільству, нашим ветеранам та їхнім сім'ям, тому що це спілкування безцінно і важливо. І все вдалося! Його історія, розказана ним особисто, І це як ліки у боротьбі зі стресом, і як би мені хотілося, щоб наші ветерани розповідали про себе так відкрито, як Шайло, не соромилися своїх шрамів, ран, переживань, не ховалися! нас такі круті захисники, якими захоплюється весь світ. Переможці та всі ветерани вразили Шайло та Джеймі – у гостей весь час сльози в очах стояли від наших історій. Для мене честь познайомити їх з нашими ветеранами та бути поруч”.

Той, хто вижив після тяжкого поранення штаб-сержант Шайло Харріс зустрівся з героями

Дмитрій Блохін, герой війни, якого було тяжко поранено, і учасник проекту "Переможці", прочитав книгу Шайло Гарріса і сказав, що це дуже близька і зрозуміла йому історія і що поради в ній його надихають. Соломія Вітвіцька також познайомила американського героя з Героєм України Володимиром Жемчуговим, добровольцем-розвідником, який при виконанні чергового завдання, оточений ворогами, прийняв рішення підірвати себе, отримав важкі поранення, втратив обидві руки та зір, був захоплений бойовиками вже в несвідомому стані та пробув. у полоні цілий рік.

 штаб-сержант Шайло Харріс, який вижив після важкого поранення, зустрівся з героями

Шайло Харріс та його дружина у Києві та у Львові розповідали ветеранам, психологам, сім'ям, волонтерам свою приголомшливу історію подолання трагічних подій у житті, говорили, як усе витримати та знайти сенс жити, свою місію, як розуміти своє майбутнє, як важливо допомагати іншим і НЕ дорікати собі за помилки, за те, що ви вижили, а інші загинули.

Харріс сам має досвід подолання посттравматичного стресового розладу. Його книга "Сталева воля" нещодавно перекладена українською мовою, 5% вартості кожного примірника передається на організацію психологічних тренінгів для ветеранів, організованих соціальним проектом "Переможці" та благодійним фондом "Серце воїна".

Вижив після тяжкого поранення штаб-сержант Шайло Харріс зустрівся з героями

Візит Шайло Харріса до України організований Американським будинком за партнерської підтримки проекту "Переможці", благодійного фонду "Серце воїна" та видавництва "Брайт Букс".

Той, хто вижив після тяжкого поранення штаб-сержант Шайло Харріс зустрівся з героями

Вижив після тяжкого поранення штаб-сержант Шайло Харріс зустрівся з героями

Нік Вуйчич зустрівся з ветеранами АТО та підтримав проект Viva Переможці
Попередній матеріал

Нік Вуйчич зустрівся з ветеранами АТО та підтримав проект "Viva! Переможці"

У Луцьку відкрилася найбільша виставка Viva Переможці 2
Наступний матеріал

У Луцьку відкрилася найбільша виставка "Viva! Переможці-2"

Новини партнерів