Viva! Переможці із Соломією Вітвицькою та Дмитром Комаровим побували в Ісландії

Переможці в Ісландії
Герої АТО з проекту «Переможці» вперше побачили край світу та край ЄС – місто Рейк'явік.

У вересні Соломія Вітвіцька та три учасники проекту «Переможці» Анатолій Горбенко, Руслан Мураєв, паралімпієць Андрій Демчук побували в Ісландії в місті Рейк'явік. у рамках футбольного туру «Вірні Збірній».
 
«Переможці» – це учасники проекту, організованого ТСН та VIVA! і присвяченого ветеранам, які втратили частини тіла в АТО, захищаючи батьківщину, але не втратили спраги до життя та сили духу, вони надихають інших не здаватись та домагатися перемог.  Частина проекту – цикл вражаючих фотографій Олександра Мордерера та Тетяни Рубльової.


 
Меценатом туру на підтримку збірної України з футболу по всьому світу виступив Андрій Мацола.
 
Горбенко та Мураєв на протезах вперше перетнули кордон нашої країни з новими біометричними паспортами. Вони випробували на собі безвіз і вперше у своєму житті летіли пасажирським, а не військовим літаком. Хлопці й не мріяли, що колись опиняться біля величного Атлантичного океану.

Переможці в Ісландії

Переможці в Ісландії

Переможці в Ісландії

Переможці в Ісландії

 
Перед основним матчем «Переможці» відвідали тренування, прес-конференцію, вивчили футбольні пісні від фанатських рухів, пройшли екскурсію містом, побачили край світу і, набравшись сміливості, спробували фірмову національну страву ісландців. в'яле м'ясо акули. Руслан Мураєв мріяв познайомитися з головним тренером збірної Андрієм Шевченком, і це сталося: йому вдалося потиснути руку легендарному футболісту та тренеру. Матч мав велике значення для нашої команди, тому викликав величезний ажіотаж. Стадіон, який вміщує 15 тисяч уболівальників, був повністю заповнений. Щоправда, рахунок був 2:0 на користь збірної Ісландії, але це не зіпсувало настрій уболівальників.
 
Не дивлячись на поразку нашої збірної в Ісландії, матч був по-справжньому насиченим – ми були щасливі відчувати себе одним цілим із футболістами та бути вірними нашій збірній. Ми знаємо, що перемога не сьогодні, так завтра буде за нами. Потрібно вірити, працювати, не здаватися, тренуватися, хворіти!» – сказали герої.


 
Напередодні 2 вересня учасники соціального мультимедійного проекту «Переможці» разом із дружинами побували у Харкові, щоб підтримати Національну збірну команду України з футболу проти Туреччини. Тоді українська збірна виграла з рахунком 2: 0.
 
«Я була вражена, як хлопці по-справжньому захоплені країною, саме тут розумієш, що війна стала стартом нових змін для «переможців», вони прагнуть нових перемог і великі оптимісти, – відзначила куратор проекту Соломія Вітвіцька.


 
В цього року «Переможці» спільно з партнерами, благодійною організацією «Серце воїна», ініціативою Axios привертають увагу до якісної психологічної та фізіологічної спортивної реабілітації для ветеранів, які повертаються до мирного життя після поранень, а також до розвитку спортивного протезування в Україні.

Купуючи благодійний випуск журналу «Viva! Переможці», ви допомагаєте ветеранам, які повернулися з війни, відновитися після поранень, пережитих потрясінь.

Ісландія стала дев'ятою країною на карті презентацій проекту «Переможці» у світі.

Учасники проекту "Viva! Переможці" відвідали карпатські водоспади
Попередній матеріал

Учасники проекту "Viva! Переможці" відвідали карпатські водоспади

Олена Шоптенко, Ахтем Сеітаблаєв, Єгор Гордєєв та інші зірки провели танцювальну зарядку для благ
Наступний матеріал

Зірки провели танцювальну зарядку для благодійного забігу "Переможці"

Новини партнерів