Viva! Переможці-2: у Києві відкрилася грандіозна виставка про героїв АТО

Viva Переможці 2
Виставку «Переможці 2» відкрито в НСК «Олімпійський» до 30 квітня. Дізнайтеся 15 вражаючих історій про мужність і силу духу!

19 квітня у київській залі Ballpark відбулася презентація другої частини відомого на весь світ соціального мультимедійного проекту «Переможці», організаторами якого є ТСН та журнал Viva! Подія об'єднала понад 1000 гостей: ветеранів АТО із сім'ями, волонтерів, поранених воїнів, спортсменів, лікарів, протезистів, дипломатів, політиків, меценатів та відомих людей, зірок, телеведучих, музикантів. Відкрив презентацію Женя Галич, лідер гурту O.Torvald, який представлятиме Україну на Євробаченні 2017.

Проект «Переможці» – це й вражаючі фотографії авторства Олександра Мордерера та Тетяни Рубльової, які увійшли до спеціального благодійного випуску журналу «Viva! Переможці», а також  відеоарт з неймовірними кадрами зі знімального майданчика та цикл сюжетів ТСН.

У кадрі – люди з необмеженими можливостями, ветерани АТО та паралімпійці, які втратили частини тіла, але не втратили сили духу! 15 нових надихаючих історій про мужність та перемогу над собою, над болем, над обставинами. Це герої, які загартовують дух і тренують тіло, які надихають і допомагають іншим не здаватися, які пройшли через пекло випробувань і вийшли на світ. Вони вірять і сподіваються на краще, досягають нових перемог у мирному житті.

Тепер родина «Переможців» стала більше – наших героїв уже 35.

Viva! Переможці-2
</ >

Обкладинка другого спецвипуску «Viva! Переможці

Головний редактор журналу Viva! Іванна Слабошпицька оголосила старт продажу у роздрібних мережах по всіх містах України другого благодійного видання «Viva! Переможці. Вартість журналу складає 70 грн. Зібрані від продажу кошти йдуть на психологічну реабілітацію та спортивне протезування ветеранів АТО.

Ідея фотографій, представлених на величезних конструкціях висотою понад 3 метри на 1300 м2 виставкової площі, – зробити акцент на силі та красі м'язів та тіл наших героїв, їх боротьбі за вільний рух та життя. Головне завдання «Переможців» – це психологічна реабілітація ветеранів та розвиток спортивного протезування, і всі зібрані благодійні кошти будуть спрямовані саме на ці цілі.

Головним меценатом другої частини проекту став Андрій Мацола. Він багато зробив для того, щоб проект був реалізований, підставив плече у скрутний момент. Саме завдяки йому учасник проекту ветеран Олександр Бабченко отримав спортивний протез для кросфіту, і невдовзі ми його побачимо на спортивних тренуваннях. Партнерами «Переможців» стали Міністерство закордонних справ України, Національний паралімпійський комітет, Центр практичної допомоги захисникам України AXIOS, благодійний фонд «Серце воїна», Клініка доктора Валіхновського, туристична компанія «Феєрія», Run Ukraine, організатори візиту Ніка Вуйчича Андре Тан, який створив спеціальну благодійну лінію одягу «Переможці» для чоловіків, бренд Vovk та інші. Реконструктивний хірург Ростислав Валіхновський поверне красу Марії Куліш, яка служить у Збройних силах України та отримала у зоні АТО опіки обличчя та рук. Ігор Захаренко, директор «Феєрія», дарує ветеранам подорожі.

Соломія Вітвіцька, Андрій Мацола

«З першим проектом ми проїхали 15 країн та близько 25 000 кілометрів, у турі було 330 виставкових днів, – розповідає куратор проекту Соломія Вітвіцька. – Ми маємо 100 партнерів, ми залучили інвестиції у розмірі 30 млн. гривень. Ці хлопці – Наша родина. Це сенс нашого життя, наша гордість та натхнення. Разом з ними ми творимо добро і змінюємо на краще нашу країну.

«Починаючи цей проект, ми навіть не припускали, скільки людей відгукнеться, а також яких масштабів він досягне. Спільними зусиллями ми отримали від продажу першого спецвипуску «Viva! Переможці» 280000 гривень та передали їх на розвиток сучасного протезування в Україні. І саме життя продиктувало нам продовження проекту. Команда Viva! сьогодні представляє новий спецвипуск «Viva! Переможці, який став логічним продовженням мультимедійного проекту Переможці. Благодійний номер вже можна придбати за своєю Україною в кіосках преси », – сказала головний редактор журналу Viva! Іванна Слабошпицька.

Головний редактор журналу Viva! Іванна Слабошпицька

Головний редактор журналу Viva! Іванна Слабошпицька

«Переможці» – це ті герої, які потрібні країні, люди, які формують перемогу України. Мені приємно, що говорячи про воїнів АТО, які стали інвалідами, ви розширюєте рамки, говорите про Україну загалом. Про країну героїв, які нас захистили. Це проект про права українців, і тому ми беремо участь у ньому, – каже голова Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич. –  Фотографії на виставці прекрасні, креативні, потужні, життєдайні.

Автори фото, які в прямому розумінні зачаровують – Олександр Мордерер та Тетяна Рубльова. «Це проект про спорт, про сильних людей, які всупереч усьому займаються спортом. Про красу людського тіла, про силу та енергію, – поділився своїм баченням Олександр. А Тетяна наголосила, що це не фотографи допомогли «Переможцям», що все було навпаки: «Хочу сказати величезне спасибі хлопцям за те, що дали нам можливість доторкнутися до їхньої сили духу. Вони подарували нам більше, ніж ми їм.

Презентація лише відбулася, але вже вдалося вручити сертифікат на новий спортивний протез Олексію Аванесяну, ветерану АТО та учаснику проекту. Кошти на протез зібрали фонд «Серце воїна» разом із файндрайзерами у рамках благодійного забігу у Києві. Вже скоро Олексій зможе грати у баскетбол та бігати.

«Ми не сподівалися на такий успіх. Але віра, яка є в них, потрібна нам усім. Віра в те, що ми переможемо, – каже генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко. «Кожен із хлопців, що беруть участь у проекті «Переможці», знайшов свій шлях до переродження і показав приклад нам усім», – додає Роман Торговицький, реабілітолог, доктор наук Гарвардського університету, керівник фонду «Серце воїна».

«Наші люди всюди», – заспівав на презентації Женя Галич, лідер гурту O.Torvald. Галич зізнається, що таких емоцій не відчуває навіть на великих концертах: Цими людьми треба пишатися та захоплюватися. Життя треба любити та не витрачати на якісь порожні обіцянки. Ці хлопці своїм прикладом показують, що немає межі людським можливостям. Таких людей треба на руках носити, і я дуже пишаюся, що беру участь у цьому проекті.

Женя Галич

Вадим Свириденко, учасник проекту «Переможці», який втратив чотири кінцівки в АТО, сказав: «Якщо я хоч одну людину підніму та надихну, – це буде щастя.

Зворушливим та важливим моментом презентації стала пісня «Край землі», яку виконав Арсен Мірзоян на згадку про тих, хто не повернувся з війни. У цей час на великому екрані демонструвалися відеокадри із героями, які загинули, захищаючи кордони України.

Арсен Мірзоян

Серед відомих гостей виставки були Алла Мазур, Святослав Вакарчук, Марічка Падалко, керівник культурної дипломатії МЗС Анатолій Соловей, президент Палати Італії для Балканських країн та України Паоло Ді Лулло разом із представником в Україні Аллою Ромашко, Лідія Таран, Юрій Горбунов, Ірина Геращенко, Марія Іонова, Григорій Катамадзе, волонтер Аня Гвоздяр, головний редактор Viva! Іванна Слабошпицька, Юлія Соцька, Світлана Тарабарова, Власта Шовковська, Ярослава Гресь, Антоніна Матвієнко, Олег Собчук, Андрій Kishe, Лілу, Амадор Лопес, Ольга Навроцька, Володимир Нечипорук, Олена Бурба, Анастасія Іванова, Наталія Карпа та Євген Терехов Анжеліка Рудницька, Іларія, Уляна Пчолкіна, Андрій Лучанко, Ігор Циганик, Олександра Лобода, Юлія Бориско, протезист Олександр Стеценко та інші.

Святослав Вакарчук

Лідія Таран, Алла Мазур, Юлія Бориско

Соломія Вітвіцька, Олександр Мордерер, Тетяна Рубльова

Фото: Ростислав Ріпка

Виставка буде відкрита в залі Ballpark НСК «Олімпійський» з 20 по 30 квітня (крім дня футбольного матчу 21 квітня) з 11:00 до 20:00.

«Переможці» здобули перемогу на війні, у спорті, у житті, навіть над собою. І вони готові поділитися з усіма своїм героїчним духом та неймовірною енергією, завдяки чому неможливе стає реальністю.

Слідкуйте за нашими новинами в соцмережах: Viva! у Facebook іVk.com

Проект Viva Переможці за рік допоміг зібрати 30 мільйонів гривень
Попередній матеріал

Viva! представляє: прем'єра грандіозного соціального мультимедійного проекту "Переможці-2"

Viva Переможці 2
Наступний матеріал

"Viva! Переможці-2": у Києві відкрилася грандіозна виставка про героїв АТО

Новини партнерів